#andersendăsfaturi: O mamă poate face absolut orice? Cum să combinăm parentingul și munca

Aproape tot personalul de administrare de la centrul nostru de familie este format din mame. Noi știm mai bine decât oricine cât de dificil poate fi uneori să combinăm munca și viața de părinte. Și cum mamele tinere ratează uneori sfaturile colegelor lor mai experimentate. De aceea am decis să ne punem la comun experiența de părinți și să lansăm o rubrică specială. Vă prezentăm rubrica # andersendăsfaturi!

Astăzi, în cadrul # andersendăsfaturi, vom vorbi despre cum să combinăm parentingul și munca, rămânând în același timp un angajat eficient și o mamă iubitoare. 

Vom începe cu afirmarea că, în lumea de azi, numărul mamelor care se gândesc la propria carieră înainte de a avea un copil este în creștere exponențială. Orice femeie își dorește să se mențină în formă, să se realizeze și să se dezvolte pe plan profesional fără să se simtă vinovată. Și desigur, nu e posibil să ne asigurăm de faptul că nu vom avea probleme, pentru că toți copiii se nasc diferiți. De aceea, fiecare părinte are nevoie de sfaturi particulare, pentru situația lor concretă. Dar noi, totuși, am încercat să formulăm niște sfaturi universale pentru toate mamele:

 

  1. Încercați să înțelegeți ce psihotip are copilul dumneavoastră. Planificați-vă ziua, ținând cont de caracterul copilului și nevoile sale de bază. Indiferent de ce se spune, este mai ușor să ne adaptăm la un copil decât să îl adaptăm pe el la nevoile noastre. Atunci toți vor fi calmi și liniștiți. E un fapt confirmat.
  2. Determinați care este motivul real din care doriți să mergeți la serviciu. Dacă motivul este unul financiar, încercați să-i implicați pe cei de acasă (bunici, tatăl copilului), care vă pot ajuta gratis să creșteți copilul într-un mediu confortabil. Iar dacă este vorba de realizare pe plan profesional, apelați la ajutorul unei bone. Oricum nu ar sta lucrurile, nu refuzați ajutorul.
  3. Nu mergeți împotriva aspirațiilor dumneavoastră. Atâția angajați buni au pus punct pe carieră și au început să se ocupe de treburile casnice. Și cât de mult s-au îngrozit, când au înțeles că nu este ocupația potrivită. Fiecare din noi este ceea ce este. Dacă vă place să munciți și să vă realizați ca profesionist, iar treburile casnice nu sunt pentru dumneavoastră, nu trebuie să vă fie rușine de asta. Iar dacă ați visat întotdeauna să lăsați munca și să vă ocupați de casă și de familie, acum este momentul potrivit. Principalul lucru este să nu încercați să vă conformați opiniei publice și să nu mergeți împotriva aspirațiilor dumneavoastră. Nu uitați că atunci când o mamă este fericită, toți cei din jur sunt fericiți.
  4. Căutați ajutor acolo unde nu pare să existe. Probabil, în orașul dumneavoastră sunt locuri unde puteți merge cu copilul, pentru a lucra în liniște timp de câteva ore. La Andersen, de exemplu, nu numai că avem o zonă cu animatori și pedagogi de artă care pot avea grijă de copilul dumneavoastră în timp ce lucrați. Avem chiar și servicii de "bonă pentru o oră", potrivit pentru copiii mici, care încă nu sunt autonomi. 

  Iar la încheiere, vrem să vă reamintim că dumneavoastră sunteți principalul exemplu pentru copilul dumneavoastră. Micuțul trebuie să înțeleagă că vă pasă de el, dar mai sunt și alte lucruri de asemenea importante, precum persoanele dragi, munca dumneavoastră și altele. Nu uitați că sunteți o ființă umană înainte de toate! Iar asta înseamnă că aveți tot dreptul să nu reușiți chiar totul, să vă faceți griji, să aveți îndoieli, să vă supărați sau să aveți momente de fericire!

  Обратный звонок

  Консультант поможет сделать оптимальный выбор под ваш индивидуальный случай